nyheder

Ny ordning skal sikre flere erhvervsuddannede

Den 1. januar 2018 træder en ny ordning i kraft, der hedder Praktikplads-AUB. Ordningen får betydning for, hvor mange elever I skal ansætte. Praktikplads-AUB skal sikre, at der bliver skabt flere praktikpladser, så flere unge vælger at tage en erhvervsuddannelse. Det skyldes, at det danske arbejdsmarked står over for en mangel på erhvervsuddannet arbejdskraft indenfor en lang række af faggrupper.

I får et mål for, hvor mange elever I skal ansætte.

I april 2018 får I en forskudsopgørelse, hvor I kan se jeres mål for, hvor mange elever I skal ansætte i 2018. I kan også se, hvor mange elever I allerede har og dermed, hvor langt I er fra jeres mål. I har indtil den 31. december 2018 til at opfylde årets mål. Hvis I ikke opfylder jeres mål, skal I betale et bidrag til Praktikplads-AUB. Hvis I ansætter flere elever, har I mulighed for at få en bonus.

Læs mere her

Mulighed for at undgå at betale et bidrag

Som nævnt ovenfor, så kan man komme til at betale et bidrag, hvis man ikke har en elev. Som fagcenter for biogas vil vi jo gerne være med til at sikre, at I får mulighed for at få elever. Der er allerede flere af jer, der har søgt procesoperatørelever - dog uden held, da der generelt er mangel på arbejdskraft. Hvis I har søgt eller søger elever, så skal det være gennem www.praktikpladsen.dk. På den måde vil I højst sandsynligt ikke komme til at betale bidraget.    

For yderligere information kontakt gerne Dansk Fagcenter for Biogas. Vi hjælper gerne, via vores amarbejde med EUC Lillebælt, med at finde den eller de løsninger der passer jer bedst.

Seneste nyt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev