nyheder

 

 

Hvis I overvejer at ansætte en lærling eller videreuddanne en af jeres medarbejdere til procesoperatør, så er det nu I skal være opmærksomme. Procesoperatøruddannelsen starter nemlig med første hold til december/januar og for at komme ind på uddannelsen kræver det en lærlingekontrakt.  

For at gøre det let for biogasanlæggene at sende en lærling eller en eksisterende medarbejder på uddannelse, kan Dansk Fagcenter for Biogas og EUC Lillebælt hjælpe med flere for skellige ting. Nedenfor er en række punkter, der er vigtige i den forbindelse: 

 

  • Man kan både søge en ny lærling eller man kan vælge at uddanne en eksisterende medarbejder. For at få adgang til uddannelsen kræver det blot en lærlingekontrakt. Kontakt EUC eller Dansk Fagcenter for Biogas.   
  • Anlægget skal godkendes som praktiksted. Det sker elektronisk via Industriens Uddannelser. Det er også noget som både EUC Lillebælt og Dansk Fagcenter for Biogas kan hjælpe med.
  • Hvis man søger men lærling, har Dansk Fagcenter for Biogas og EUC Lillebælt lavet et udkast til et opslag, som man kan vælge at bruge til opslag. Se udkastet her.
  • Hvis der er flere anlæg, som ønsker at søge sammen, så kan det også lade sig gøre. Dansk Fagcenter for Biogas laver gerne et fælles opslag, hvor vi fortæller om branchen og hvad man forventer af en lærling indenfor biogasbranchen. Derudover skriver vi hvilke anlæg, der søger og om der er mulighed for at skifte mellem anlæg. For yderligere information kontakt Dansk Fagcenter for Biogas.
  • Tænk evt. procesoperatøruddannelsen ind som en del af et generationsskifte, hvis man har en eller flere medarbejdere, der nærmere sig pensionsalderen. Procesoperatøruddannelsen er et rigtig godt supplement til en sidemandsoplæring.  

 

EUC Lillebælt udbyder procesoperatøruddannelsen med en biogaslinje til den danske biogas branche. Procesoperatøruddannelsen er en faglært uddannelsen, som er rettet mod virksomheder der arbejder med produktion indenfor procesindustri og derfor også meget relevant for biogas branchen. I samarbejde med Dansk Fagcenter for Biogas bliver der derfor også udviklet særlige moduler rettet mod biogas. Der har i den forbindelse allerede været afholdt en uddannelsesdag for undervisere fra procesoperatøruddannelsen, som har givet underviserne en bedre indsigt i biogas. Læs mere om uddannelsen her og her.

EUC Lillebælt er en moderne erhvervsskole, der arbejder meget projektorganiseret. Skolen tager i alle sammenhænge udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, evner og behov. Skolen er placeret i Fredericia og dermed meget centralt i forhold til den danske biogasbranche. Skolen er netop blevet nationalt Videnscenter for  Procesteknologi. 

Seneste nyt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev