nyheder

Torsdag den 7. september afholdte gas2move som en del af Interreg EU programmet Biogas2020 det 5. i rækken af roadshows i Danmark. Det skete i DGI byen i Vejle.

Formålet er, at promovere biogas som et oplagt brændstof til især den "tungere" del af transporten i Danmark.
Allerede nu findes der hele 16 tankanlæg placeret geografisk rundt i landet og flere og flere kommuner indtænker biogas som drivmiddel til hjemmepleje, renovationsbiler, busser og citytransport.
Men også den etablerede vognmandsbranche er ved at få øjnene op for biogas som drivmiddel.
På lastbilproducent siden arbejdes der med endnu større motorer med endnu højere kapacitet så vi også kan få de store "trækkere" over på biogas.
Fra politisk side er der stor opbakning omkring biogas til den tunge transport, men vi mangler fortsat ordene omsat til handling, når det gælder afgiftsproblematikken.

For biogasproducenterne er (biogasanlæggene) er det en unik mulighed for at have flere aftagere til biogassen i fremtiden og dermed fastholde biogas som en cirkulær økonomi.

Roadshowet i Vejle havde temaet renovationskørsel og var godt besøgt med beslutningstagere fra 8 kommuner og regioner, samt vognmænd og andre beslutningstagere.

Se alle indlæg fra roadshowet på www.gas2move.dk
Her kan du også se indlæg fra Iveco og Scania som fortalte om den teknologisk udvikling og de muligheder gaskøretøjer har. Derudover viste de gaskøretøjer frem på pladsen udenfor.

IMG 4654

Produktchef Henning Nielsen Iveco Northt Europa fortalte om udbredelsen af gaskøretøjer i Europa.

 

 

Seneste nyt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev