nyheder

LinkoGas i Tornum søger en elev/lærling til procesoperatør. Som procesoperatørelev vil du indgå i anlæggets dagligdag og være med til, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild. En vigtig del af arbejdet er at forebygge og løse tekniske problemer og kontrollere kvaliteten løbende. Du vil lære at finde og rette fejl (også komplekse fejl) på anlægget og hjælpe med at forbedre produktionen. Når du er færdiguddannet vil du være en sagkyndig person i forhold til maskiner og maskinanlæg på biogasanlægget.

Kvalifikationer:

Det er naturligvis vigtigt, at dine faglige kvalifikationer er i top. Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve.  Du skal endvidere have solide personlige egenskaber. Det er bl.a. vigtigt for os at du:

-       Har flair for teknik og logisk sans

-       Er systematisk og god til at planlægge dit arbejde

-       Kan arbejde selvstændig og er i stand til at handle i pressede situationer

-       Er god til at samarbejde

-       Er kvalitetsbevidst

-       Ikke er bange for at tage fat, når det brænder på.

Kort om uddannelsen

Uddannelsen tager mellem 3 og 4 år afhængig af evt. erhvervserfaring. Du vil få elevløn/voksenlærlingeløn under uddannelse afhængig af anciennitet og alder. Har du relevant erhvervserfaring kan uddannelsen på visse betingelser forkortes til 3 år. Dit uddannelsessted vil være Linkogas AMBA, men der vil være mulighed for i kortere perioder at arbejde på et andet biogasanlæg i området med henblik på at få mest mulig læring fra branchen.

Skoleopholdet foregår hos EUC Lillebælt, hvor du vil møde andre fra branchen og fra procesområdet. Du vil have mulighed for at bo på skolen, hvis du ønsker det.

 

Om Linkogas

LinkoGas Amba er et biogasfællesanlæg i Vejen kommune, der i mere end 25 år har produceret biogas baseret på husdyrsgødning og anden biomasse.  Biogassen opgraderes til naturgasnettet som en del af den danske vedvarende energiforsyning. Anlægget er et leverandørejet andelsselskab, hvor lokale landmænd samtidig er kunder til den afgassede biomasse, der bruges som naturgødning. I forhold til traditionel behandling af biomasserne opnås ud over energibidraget en betydelig samfundsmæssig gevinst ved en væsentlig reduktion af den samlede drivhusgasudledning. LinkoGas har for nylig udvidet anlægget og planlægger opførelse af en økologisk linje.

Yderligere information kontakt: Driftsleder Martin Fey, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , 74 85 53 44 .

Ansøgningsfrist: så hurtigt som muligt.

Bruno Sander Nielsen fra Foreningen Biogasbranchen giver i et debatindlæg en opsummering af hvordan IEA ser på mulighederne for at Danmark kan nå energimålene for 2050. Læs hele debatoplægget her

Som tidligere annonceret afholdes der 12-12 seminar for driftspersonale fra biogasanlæg, der er medlem af Foreningen Biogasbranchen den 17.-18. januar. Seminaret afholdes på Sabro Kro. 

Foreløbigt program:

 • SRO systemer og dertil tilknyttede vedligeholdelses programmer
 • Workshop med fokus kompetence- og uddannelsesbehov
 • Energioptimering på biogasanlæg
 • Rundvisning på Thorsø Biogas
 • Nyt fra anlæg og biogasverdenen

Pris for arrangementet vil være 2.400 kr. ex moms inkl. forplejning og overnatning 

Frist for sidste tilmelding er den 21. december af hensyn til booking af værelser.   

DFFB udbyder i samarbejde med EUC Lillebælt et 2-dages kursus i pumpeteknik og vedligehold den 20.-21. februar 2018. Kurset afholdes hos EUC Lillebælt i Fredericia.   

Biomasse i dag er både ætsende og slidende. At anvende korrekt pumpe- og vedligeholdsteknik er derfor afgørende for at opnå en driftssikker, langtidsholdbar og omkostningseffektiv løsning for pumpesystemerne i et biogasanlæg. Kurset henvender sig derfor til driftspersonale, som i dagligdagen arbejder med at forestå og optimere drift og vedligehold af pumper

Kursusindhold:

 • Pumpeteori.
 • Pumpeprincipper.
 • Forskellige pumpetyper:
 • Pumpers NPSH.
 • Kaviationsproblematikken.
 • Pakdåsetyper/teori.
 • Sikkerhedsmæssige forhold
 • Fejl og deres årsager.
 • Reparation og vedligehold af pumper
 • Fokus på energibesparelse
 • El-tilslutning af 3 faset motor med tilhørende overbelastningsbeskyttelse
 • Frekvensomformer
 • Reguleringssløjfe med PID-regulator

Undervisningen gennemføres at EUC Lillebælt. Skolen har gennemført en lang række uddannelsestiltag indenfor spildevandshåndtering og har derfor stort kendskab til pumpesystemer med stort slidtage og korrosioner. Skolen tager i alle sammenhænge udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, evner og behov.

Praktisk oplysninger:

 • Tidspunkt: 20.-21. februar fra 9-17.
 • Pris: 5.000 plus moms. 
 • Tlmelding: senest 1. februar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Der er mulighed for overnatning i Fredericia, hvis man ønsker det. Kontakt derfor gerne Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for pris, hvis man ønsker overnatning. Vi vil såvidt muligt forsøge at samle jer på samme hotel.

Endeligt program tilgår senere. Der kan derfor forekomme ændringer i forhold til ovenstående. 

Foreningen Biogasbranchen har ansat en ny direktør, som skal stå i spidsen for foreningen i fremtiden. Læs mere her

Seneste nyt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

european commission h2020