nyheder

Biogasbranchen har de seneste år været i en forandringsproces, hvor både teknologiske og politiske vinde har påvirket udviklingen på jeres biogasanlæg. Udvidelser og nye markedsområder bliver ikke til virkelighed af sig selv – det kræver strategisk ledelse. Jeres succes som biogasanlæg afhænger af, at I kan skabe en strategi, som det er muligt at forfølge. På dette kursus i strategisk ledelsesproces kommer I til at formulere, kommunikere og implementere en strategi.

Kurset bygget op omkring det at opbygge en strategi med en række analyser og redskaber til at forstå den verden, som I, som biogasanlæg, befinder jer i. Kurset er baseret på både ”tavle undervisning” og gruppearbejde. Derfor vil det være en meget stor fordel at flere fra jeres organisation deltager i kurset.

Kurset foregår over 2 undervisningsdage med hjemmearbejde imellem de 2 dage. Efterfølgende er der mulighed for opfølgning på det strategiske arbejde.

Kurset bygger endvidere på dialog, diskussion og fokus på det praktiske og anvendelige. Det er strategi i øjenhøjde, og der anvendes danske cases, som alle kan diskutere, og som alle kan lære af. Inden kurset er der mulighed for at stille konkrete og specifikke spørgsmål, som vil blive besvaret undervejs.

Udbytte af kurset:

  • Grundlæggende viden om strategi, mission, vision og mål
  • Analyser og værktøjer til forståelse af jeres ”virkelighed”
  • Strategiudvikling, implementering og handleplaner
  • Sparring i forhold til at komme videre.

Hvem deltager?

Det anbefales at både bestyrelsesmedlemmer og driftslederen deltager for at få det bedste ud af kurset.

Praktiske oplysninger:

Tidspunkt: 26. september fra 9-16 og 24. oktober fra 9-16

Sted: Dansk Fagcenter for Biogas, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding

Pris: 5000 kr. plus moms pr. deltager. Medlemmer 4.000 kr. plus moms.

Seneste tilmelding: 14. september til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller 25 76 71 78

Undervisere: Jakob Lorenzen, HD(O) i organisation og ledelse samt Cand. Mag i Historie og Statskundskab. Daglig leder af Dansk Fagcenter for Biogas.

Dansk Fagcenter for Biogas udbyder Excel kursus for administrativ personale på biogasanlæg. Kurset er rettet mod personale, som håndterer store mængder af data i Excel. Det kan være i forbindelse med leverandøroplysninger, indrapportering af modtaget og udgående biomasser eller anden data, der releterer sig til et biogasanlæg. Kurset er udviklet sammen med Elite it, som varetage en række it-relaterede opgaver på biogasanlæg og underviseren har derfor kendskab til hvordan I allerede arbejder på et biogasanlæg. Kurset er forholdsvis intens, så der er ikke plads til mange på kurset, men kan udbydes igen, hvis der er efterspørgsel. I vil få mulighed for at arbejde med egen data. 

Se evt. video om kurset her

Praktiske oplysninger: 

Tidspunkt:: 22. august og 29. august fra 12-16. 

Sted: Ribe Biogas, Koldingvej 19, 6760 Ribe

Tilmelding: senest 15. august til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Pris: 3.000 ex. moms. 

Den 30. maj er der driftsledermøde hos Ribe Biogasanlæg for medlemmer af Foreningen Biogasbranchen. Foreløbigt program ser ud som følgende:

09:30-10:00   Ankomst og kaffe

10:00-10:10   Velkomst v. Jakob Lorenzen, DFFB

10:10-11:00   Seneste nyt fra den nye forening og aktuelle sager v. Bruno Sander Nielsen

11:00-12:00   Persondataforordningen 

12:00-12:45     Frokost

12:45-14:30   Bordet rundt og nyt fra anlæggene og med fokus på aktuelle sager og herunder specielt tilpasning til den nye fosforregulering.

14:30-16:00   Udvidelse og orientering om Ribe Biogas

Ca. 16:00      Afslutning                                                                      

Tilmelding til mødet foregår via Foreningen Biogasbranchen. 

Foreningen Biogasbranchen har forfattet et indlæg til energiforhandlingerne. Heri fremhøver Foreningen Biogasbranchen fordelene ved biogassen og laver samtidig en økonomisk beregning i forhold til den danske statskasse, som viser at biogassen ikke er så dyr som det nogen gange fremføres. Læs hele indlægget her.  

Den 25. maj træder databeskyttelsesforordningeen i kraft. Den vil også få indflydelse på biogasanlæggenes arbejde i dagligdagen. Databeskyttelsesforordningen gælder for behandling af oplysninger om personer, dvs. fysiske personer, som foretages af offentlige myndigheder og af private virksomheder, foreninger, mv. Begrebet ”fysisk person” omfatter ikke kun et menneskeligt individ, men også enkeltmandsvirksomheder. Dette skyldes, at det i praksis ikke er muligt at skelne mellem oplysninger om ejeren som individ og oplysninger om virksomheden. 

Forordningen finder anvendelse på behandling af personoplysninger, der helt eller delvis foretages ved hjælp af automatisk behandling, og på anden ikke-automatisk behandling af personoplysninger, der er eller vil blive indeholdt i et register. Det er nemlig, når personoplysninger bruges på en måde, som gør dem let og hurtigt søgbare, at interessen for at beskytte dem aktualiseres.

Fagcenteret vil i løbet af foråret afholde et informationsmøde om konsekvenserne af databeskyttelsesforordningen. Dog vil fagcenteret råde biogasanlæg til at sætte sig ind i reglerne, da I behandler rigtig meget data for leverandører og andre samarbejdspartnere.  Der er udgivet en pjece fra Dataatilsynet, som i første omgang kan være relevant at kigge på. Den kan læses her.

 

Seneste nyt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

european commission h2020